Головна » 2013 » Січень » 16 » Кілька порад дебютантам зимової риболовлі
21:47
Кілька порад дебютантам зимової риболовлі

Кілька порад дебютантам зимової риболовлі


- У сильний мороз риба, залишена на кризі, швидко промерзає й втрачає смакові якості. Досвідчені рибалки зберігають улов у ящику в полотняній сумці.

 - У сильний мороз риба, залишена на кризі, швидко промерзає й втрачає смакові якості. Досвідчені рибалки зберігають улов у ящику в полотняній сумці.

- Нову лунку спочатку краще перевірити блешнею. Якщо покльовів не має, спробуйте ловити на мормишку. Мормишка - це шматочок свинцю із впаяним у нього гачком і отвором для жилки, який отримав свою назву від мормиша – дрібного рачка, що рухається ривками. Так само, наслідуючи його, ривками ведуть у воді мормишку, піднімаючи та опускаючи її. Рибу приваблює рухомий предмет, що нагадує своєю поведінкою дрібних водяних тварин. Роль грузила виконує сама мормишка, а поплавка – кивок (чутливий кінчик вудочки).

- На початку зими риба уникає місць, де є течія. І навпаки, у другій половині зими рибу варто шукати вже у місцях із течією, нехай навіть не сильною. Там більший вміст кисню у воді, що важливо для риби.

- Щоб збільшити кількість покльовів, спробуйте зменшити розміри мормишок, на які ловите.

- Щоб мотиль довше зберігався, помістіть його у велику картоплину. Розріжте її навпіл, в одній із половинок зробіть невелике заглиблення й засипте у нього мотиля. Обидві половинки з'єднайте і скріпіть за допомогою гумки.

- У яскравий сонячний день краще сідати поруч із лункою так, щоб її прикривала ваша тінь. Якщо є можливість, лунку варто злегка припорошити снігом.

- У мороз на жилці намерзають крижинки, через що гірше видно, коли риба клює. Тому жилку треба періодично очищати, протягуючи між пальцями.

- Ефективність бура залежить від гостроти його ножів. Щоб вони не затуплялись передчасно, не допускайте ударів ними об кригу, а при транспортуванні закривайте спеціальним футляром.



Переглядів: 529 | Додав: AngelTim | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Andariel  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]