[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Карп про все!!!!!!!!!
AngelTimДата: Середа, 08.08.2012, 14:56 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 235
Нагороди: 6
Репутація: 48
Статус: Offline
Горох (білий, зелений, сірий) вважається найкращою з насадок на коропа. Готується горох на насадку такими способами:

Горох — краще не гладкий, а зморшкуватий - попередньо розмочують протягом 12-20 годин, залежно від твердості, в підсоленій воді кімнатної температури. Розмочений горох перекладають в невелику каструлю, заливають свіжою підсоленою водою, щоб вона трохи покривала горошини, нагрівають воду до кипіння й переставлять каструлю з горохом в інший, великий посуд із гарячою водою. Далі варіння продовжують в цій водяній бані близько 1-1,5 години. Розпарений горох повинен бути м’яким, в цільній оболонці й при слабкому стисканні пальцями не роздушуватися. Для насадки використовують лише цілісні горошини. Насаджують на гачок № 5-8, пропускаючи жало під шкірочку й виводячи його знову трішечки назовні. Можна насаджувати й 2-3 горошини, зсуваючи їх у цівці гачка. При варінні старого, дуже висохлого гороху можна замість солі покласти в воду трохи питної соди. У цьому випадку горох легше розварюється, але треба уважно стежити, щоб при варінні не лопалася шкірочка на горошинах. Зберігають приготовлений горох у банці з водою в прохолодному місці. Молодий горох, консервований горошок можна відразу насаджувати на гачок.

Горох вариться у тій воді, у якій розмочувався. Бажано додати на кожен літр води дві склянки молока й додатково по половці чайної ложки соди. Можна розпарювати горох в одному молоці з додаванням соди, попередньо уливши в каструлю пів склянки води та поставивши її на вогонь. Підготовлену в такий спосіб насадку, деякі рибалки загортають в чисте полотно, слабко змочену лляною чи конопляною олією.

Для приготування гороху також годиться простий спосіб. Склянка гороху засинають в літровий термос і заливають крутим окропом, попередньо додавши в термос чайну ложку соди й трохи конопляної або лляної олії. Потім термос щільно закривають і залишають на 5-6 годин. Цим самим способом можна користуватися на приготуванні перлової крупи, зерна, пшона, тощо.

Вибравши великий горох останнього врожаю, насипають його в мішечок так, щоб він зайняв третину, й мочать у воді протягом 6-8 годин. Потім варять на слабкому вогні 1,5-2 години й, відкинувши на решеті, катають в солоній чухонскій олії. Насаджують на гачок №7, з коротким стрижнем, по одній чи кілька горошин.

Розмочують його в емальованому чи скляному посуді, додаючи на кожен літр води чайну ложку соди. Добре набряклий горох висипають в чистий мішечок з щільною тканини, туго його зав’язують і вміщують у велику каструлю, підв’язуючи до ручок, що він не торкався дна. У каструлю наливають майже до половини ту ж воду, в якій горох розмокав. Потім, щільно закривши каструлю кришкою, ставлять її на вогонь. Через кожні 10-15 хвилин перевіряють його готовність. Розпарений горох повинен мати цілу оболонку й бути м’яким. Як тільки горох приготується, треба дати стекти воді. Потім розсипати його на газети, щоб горох охолонув і підсохнув. Для цього достатньо 20 хвилин.
 
AngelTimДата: Середа, 08.08.2012, 14:57 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 235
Нагороди: 6
Репутація: 48
Статус: Offline
А ше Київська «мастирка»

Склянку жовтого лущеного гороху замочують на 5-6 годин. Потім розварюють на повільному вогні до однорідної кашки у якому поступово всипають близько пів стакана манної крупи добре перемішуючи.

Щоб горох швидше розварився, можна додавати пів чайної ложки харчової соди або варити його 20 хвилин у "скороварці".

Додатково в мастирку додають жовток курячого яйця (можна білок), кілька крапель соняшникової олії та половину чайної ложки меду. Для сазана, персонально, кілька крапель ганусової олії.

Потім гарячу мастирку загортають в чисту ганчірочну серветку й добре уминають руками.

Основна вимога - мастирка мусить бути максимально м’якою й водночас не змиватися з гачка протягом 15-25 хвилин (залежно від течії).

На мастирку ловляться всі коропові риби. Ловлять як на донку так і на поплавкову вудку на будь-якій течії.
 
AngelTimДата: Четвер, 09.08.2012, 23:09 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 235
Нагороди: 6
Репутація: 48
Статус: Offline
М’ясні кульки

Консерви "М’ясо для сніданку" - приголомшлива приманка для вусача й головня. Але часом її важко насадити на гачок: м’ясо кришиться, й нарізані з нього кубики легко розпадаються. З іншого боку, з такого м’яса можна вирізати тільки досить великі кубики із довжиною ребра близько 1,5 см. Аби зробити з цих консервантів менші насадки, треба перетворити "м’ясні консерви" в кульки. Для цього треба консерву подрібнити на тертці, а потім отриману масу додають в дрібну панірувальне борошно до отримання щільного тіста. З такого м’ясного тіста легко скачати маленькі кульки, які можна легко насаджувати на гачки №14-16.
 
HobiДата: П`ятниця, 09.11.2012, 01:28 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 78
Нагороди: 4
Репутація: 10
Статус: Offline
..........мясні- багаті протеїном добавки, саме то шо треба в період осіннього похолодання!
 
AngelTimДата: Четвер, 31.01.2013, 17:40 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 235
Нагороди: 6
Репутація: 48
Статус: Offline
Час лову коропа. Ловля карпа виробляється практично цілий рік. Клювання починається ранньою весною,
коли сходить лід, і риба відновлює сили після тривалого посту. Цей
клювання називають преднерестовий жором. У цей період сазан йде на
свіжий струмінь, а короп у стоячих водоймах рухається на мілині до
торішніх заростях жорсткої рослинності, де шукає корм. У цей момент
молоді, невеликі екземпляри обмежуватися дрібними безхребетними, що
починає проростати зеленню і детритом. Великі риби до цього меню додають
ще й малька, і всяку дрібну, необережно підпливти до них рибу.

Після нересту коропа близько двох тижнів риба млява і випадки лову її
рідкісні. З прогріванням води відпочив короп починає клювати і бере все
літо, до глибокої осені. Особливо активний короп на світанках. Глибокої
ночі велика риба виходить годуватися на мілині. Короп у цей час може
виявитися так близько біля берега, що спостерігає його з ліхтариком
рибалка може побачити на власні очі його могутню спину. Були випадки,
коли риби у пошуках корму, який вони добували з глинистого і
стрімчастого берега, підходили майже впритул до берега, на відстань в
півметра-метр. Тут короп тримається години три-чотири.

З настанням ранку, тільки-но небо починає сіріти, він знову забирається в
своє важкодоступне притулок, в якому його не дістати ніякої снастю.
Навіть спійманий на шнур, але встиг потрапити сюди короп може піти від
вудильника, хоча зовсім немає гарантії, що він спасеться. Звичайно йому
вдається намотати волосінь на яку-небудь кріплення, начебто затопленого
дерева, і він, трапляється, так і гине, не зійшовши з волосіні, довго
утримуваний гачком на одному місці.

Щоб цього не сталося, західні вудильники застосовують легко скидаються
оснащення і гачки без борідок. У цьому випадку у коропа є шанс позбутися
від смертельної пастки. Після нічного і ранкового моціону короп зовсім
не налаштований поститися до наступної ночі. Якщо його яма знаходиться
на досить великій глибині, а виходи з неї на глибинах у 5-6 м, то він
може тут клювати протягом усього світлового дня. Таким чином, ловити
його можна також цілодобово, що, звичайно, не означає, що він ловиться
невтомно ....
 
AngelTimДата: Вівторок, 05.02.2013, 13:48 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 235
Нагороди: 6
Репутація: 48
Статус: Offline
Оснастки для виликих досвідчених коропів Інакше стоїть питання на водоймах, де коропів ловлять часто. Особливо
це стосується екземплярів, які вже багато разів виловлювали і відпускали
назад у водойму. Вони недовірливо ставляться до приманок і оснасток. У
цих умовах доцільніше трохи змінити оснастку. Іноді буває достатньо
просто поміняти довжину повідка. Зробивши його на кілька сантиметрів
коротшим, часом вдається завести в підсак кілька коропів одного за
іншим. Досвідчені "бородаті" коропи іноді пускаються в панічну втечу,
ледь зіткнувшись з повідцем. Такій реакції коропа можна запобігти,
розмістивши на ньому кілька шматочків пластичного (м'якого) свинцю.
Завдяки цьому повідець опиняється на дні водойми поза небезпечною зоною. Дуже бажано маскувати складові частини оснастки, хоча в зарослій
водоймі з каламутною водою це не має сенсу, Але в озері з прозорою
водою, де риби вже не раз потрапляли на гачок, маскування може бути
цілком доречним, Якщо забарвлення повідця збігається з кольором дна, у
коропів не виникає підозри. Деякі експерти з ловлі коропа маскують повідці імітаціями водних рослин.
Блискучий гачок, підозріло блискучий в променях сонця, іноді теж
відлякує досвідчених коропів і змушує їх рятуватися втечею. Щоб вирішити
цю проблему, можна або замаскувати цівку гачка імітацією личинки комахи
(Carp 'R' Us Mouth Snagger), або використовувати гачки що мають
спеціальне покриття яке відбиває світло. У важких ситуаціях доцільно
використовувати грузила, які за формою нагадують камінь. Отже, моя порада: починайте з простого і переходьте при необхідності
до комплексних оснасток. Тоді в запасі буде козир, за допомогою якого ви
завжди будете на крок випереджати коропів.
Прикріплення: 9641365.jpeg (9.3 Kb) · 9558134.jpeg (11.3 Kb) · 4508374.jpeg (20.9 Kb)
 
AndarielДата: Вівторок, 17.09.2013, 11:37 | Повідомлення # 7
ххх
Група: Администраторы
Повідомлень: 41
Нагороди: 0
Репутація: 50
Статус: Offline
Ловимо коропа зимою!!!
Рибалки досить часто вважають, що короп не годується взимку. Доля правди в цьому є, але попри все його можна успішно  ловити взимку  на мормишку. Сьогодні хочу розповісти як це зробити. Не буду переконувати, що це єдиний спосіб, і лише так Ви зможете зловити зимою коропа, а просто поділюсь своїм досвідом, та спостереженнями за останні кілька років такої ловлі.Отже, обловлюємо всілякі звали, столи, пагорби, нерівності дна і т.д., це зрозуміло. Ефективний спосіб полягає в тому, щоб просвердлити кілька лунок в ряд, намагаючись забезпечити щоб перша лунка була на столі перед звалом, наступна на початку звалу, інша ще трішки глибше і так далі в глибину. Далі, в цих лунках, обережно приманюємо сумішшю, що складається з панірувальних сухарів, перемеленого сухого собачого корму, піску і кількох опаришів.Після того як добавили прикорму у всі лунки (повторюю, що це потрібно робити обережно, і як можна тихіше, тут не варто поспішати), починаємо їх обловлювати по порядку, починаючи від мілкішої і поступово переходячи на глибші.Мормишка для зимової ловлі коропа може бути дещо більшою ніж ті що Ви зазвичай використовуєте. На гачок наживляємо три опариші (опариші зазвичай заготовляю раніше, часом їх підкрашую і зберігаю в холодильнику), і таку приготовлену приманку кладемо на дно, але так щоб вона була весь час під контролем, тобто на натягнутому кивку. Кожних двадцять-тридцять секунд (перерви можна робити і більші), піднімаємо приманку на 2-3 сантиментри над дном. Для того щоб було легше на руку варто прийняти таку позицію, при якій руці з вудочкою є куди впертись.І останнє, після кожного виловленого коропа відрізаємо останні кілька метрів жилки (адже всім зрозуміло, що жилку потрібно використовувати дуже і дуже тонку), і перев’язуємо приманку, або можна заздалегідь приготувати кілька вудочок.
 
FuryДата: Субота, 27.08.2016, 20:44 | Повідомлення # 8
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 10
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
карп - это есть хорошо
 
МурзикДата: Понеділок, 11.12.2017, 01:06 | Повідомлення # 9
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
надо же
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: